בהמשך לבלוג הקודם שלי שבו הסברתי כמה מפיקי אירועים שכירים מרוויחים, בבלוג הזה,
אסביר: כמה מרוויחים מפיקי אירועים עצמאיים?
הפקת אירועים נחשב לאחד המקצועות המבוקשים בארץ, התפקיד של מפיקי האירועים כולל תכנון וביצוע של מגוון רחב של אירועים, כגון הפקת חתונות, אירועים פרטיים, כנסים, אירועים עסקיים ועוד.
מעבר לכך שלהיות מפיקי אירועים זאת עבודה מאוד מעניינת, מדובר גם על מקצוע רווחי ביותר.
כמה מפיקי אירועים מרוויחים?
הכנסות מפיקי האירועים יכולות להשתנות במידה רבה בהתאם למספר גורמים: סוג האירוע, גודל האירוע, מיקום האירוע, הניסיון של המפיק ועוד.
שכרם של מפיקי אירועים עצמאיים אינו קבוע כמו אצל שכירים, והוא מושפע בעיקר ממספר הפרויקטים שהם מנהלים ומהמורכבות שלהם.
מפיקי אירועים מתחילים עשויים להרוויח סכום נמוך יותר בשלבים הראשונים של הקריירה שלהם, כאשר הם מפתחים את המוניטין ומגייסים את הלקוחות שלהם.
ככל שהם צוברים ניסיון ומקבלים המלצות חיוביות, כך הם יכולים לדרוש תשלום גבוה יותר עבור שירותיהם.
הכנסותיהם של מפיקי אירועים עצמאיים תלויות במגוון גורמים:
- ניסיון ומוניטין: מפיקי אירועים בעלי ניסיון רב ושם מוכר בשוק יכולים לדרוש מחירים גבוהים יותר עבור שירותיהם. מוניטין טוב מביא לקוחות חדשים באמצעות המלצות מפה לאוזן, מה שמאפשר להגדיל את ההכנסות.
- סוג האירועים: ישנם סוגים שונים של אירועים, וכל סוג משפיע על התמחור.
בהפקות סטנדרטיות באולמות וגני אירועים, יגבו מפיקי האירועים עמלת הפקה נמוכה יותר. אך בהפקות מורכבות יותר מבחינה לוגיסטית, בהפקות עם מספר אורחים גבוהה יחסית או הפקות בשטח, יגבו המפיקים עמלת הפקה גבוהה יותר. - אורך האירוע: באירועים ארוכים הדורשים יותר זמן ומשאבים, עמלת ההפקה תהיה גבוה יותר. מפיקי אירועים המסוגלים לנהל מספר אירועים במקביל יכולים להגדיל את הכנסותיהם משמעותית.
- אזור גיאוגרפי: המחירים משתנים בהתאם למיקום הגיאוגרפי. למשל, אם המפיק גר בתל אביב והאירוע מתקיים בצפון הארץ, יתכן והא יגבה עמלה גבוהה יותר על הנסיעות והזמן שהא השקיע בסיורים ובאירוע עצמו.
איך מפיקי אירועים מחשבים את הרווחים שלהם?
מפיקי האירועים מקבלים את העמלות שלהם (הרווחים) משני מקורות:
- מהלקוחות של האירוע – במקרה הזה גובים עד 15% מהתקציב של האירוע.
- מהספקים של האירוע – במקרה הזה הספקים משלמים להם בין 8%-15%, תלוי בספק. זה אומר שהספקים בעצם נותנים להם הנחה מהעלות שהיו נותנים ללקוח הקצה, כך שלא יצא שאת העמלה הם לוקחים מהלקוחות ואז הלקוחות יצטרכו לשלם לספקים יותר ממה שהיו משלמים אם היו מתכננים את האירוע בלי מפיק מקצועי.
ככה יוצא שמפיקי אירועים יכולים להרוויח בין 8% ועד 30% מתקציב האירוע.
לדוגמה, אם תקציב חתונה ממוצעת בישראל הוא כ-100,000 שקלים, המפיק יכול להרוויח בין 8,000 ל-30,000 שקלים עבור ניהול והפקת האירוע.
סיכום
הכנסותיהם של מפיקי אירועים עצמאיים בישראל תלויות במגוון גורמים, כולל ניסיון, סוג האירועים, היקף העבודה והמיקום הגיאוגרפי. עם זאת, בתחום זה ישנן הזדמנויות רבות לצמיחה ולהתפתחות מקצועית, המאפשרות להגדיל את ההכנסות ולהגיע להצלחה מרשימה.
אם אתם שוקלים קריירה בתחום הפקת האירועים, חשוב להשקיע בלימודי הפקת אירועים.
קורס הפקת אירועים יספק לכם את הכלים והידע הנחוצים להצלחה בתחום,
כולל איך וכמה לגבות מהספקים ומהלקוחות ואיך לקיים משא ומתן על מנת למקסם את הרווחים.